Grafitti skal markere storby

Gadekulturens kunstart skal - de rette steder - være med til at markere Esbjerg som en ung storby. Kommunen vil nu lave strategi for grafittien.

En, to tre - spray!

Esbjerg Kommune holder workshop om den kommende strategi for grafitti og street art. Her skal ideer og tanker sprayes på en mur som oplæg til en kommunal strategi for grafitti.

- I de rette rammer er grafitti og street art som kunstarter inspirerende, og vi synes, det er en spændende og naturlig vej at gå for en kommune af Esbjergs størrelse. siger formanden for Teknik- og byggeudvalget, Anders Kronborg, til TV SYD.

- Vi kan se, at det andre steder både i Danmark og udlandet er en succes at drage gadekulturens kreative og innovative tilgang til kunst ind i det offentlig rum, og det passer også godt til udviklingen og atmosfæren i Esbjerg, siger formanden for Kultur- og fritidsudvalget, Jakob Lose.

Strategien forventes at være klar til politisk behandling i Kultur- og fritidsudvalget og Teknik- og byggeudvalget og efterfølgende byrådet i begyndelsen af 2016.