Grøn koncert og fodbold kæmper om tilskuere

Torsdag er Esbjeg både vært for Grøn Koncert og kvalifikationskamp i Europa League. Begge arrangementer skæver nu til hinanden i kampen om besøgende.

Torsdag kan esbjergenserne vælge mellem rockfest eller fodboldben. Og konkurrencen om publikums gunst, får begge arrangører til at bævre en smule. Hos Grøn Koncert komme de ellers med skyhøj besøgstal i ryggen.

- Sidste år havde vi 17.500 gæster i Esbjerg, og i år forventer vi 15.000, men der er jo også lige noget med en fodboldkamp, siger souchef for Muskelvindfondens indsamlingsafdeling, Line Mosfelt til TV SYD.

På Esbjerg stadion er der foreløbigt solgt 7.000 biletter, hvilket er meget tilfredsstillende ifølge Esbjerg fB?s administration. Det er dog ikke gået dem over hovedet, at der er kommet koncert til byen.

- Selvom vi har solgt 7.000 biletter er det jo ikke sikkert, de kommer. Det gode vejr og Grøn Koncert kan godt lokke nogen væk fra stadion, men jeg tror vi ender omkring de 7.000, fordi vi kan sælge lidt ekstra i eftermiddag, siger Esben Svane fra Esbjerg fB?s administrationsafdeling til TV SYD.

Der bor 71.000 mennesker i byen Esbjerg. Der er plads til 17.172 på Blue Water Arena, Esbjergs fB?s stadion, og på Grøn Koncert sidste år, var der 17.500 besøgende. Hvis begge steder skal melde udsolgt skal lidt over 34.600 af byens borgere op af sommer-liggestolen.

 

FAKTA: