TV der bevæger dig

Grønt lys for moderne is-arena i Esbjerg

Med en projekteringbevilling på 2 millioner kroner satte byrådet i Esbjerg mandag aften gang i omskabelsen af Granly Hockey Arena til et moderne is-stadion og skøjtehal.

00:40

- Vi skal hurtigt i gang. Faciliteterne i den gamle taler deres eget klare sprog. En renovering er virkelig tiltrængt, siger Anders Kronborg (S), der er formand for Teknik- og Byggeudvalget, til TV SYD.

Selvom der tales om en renovering af en nuværende skøjtehal, Granly Hockey Arena, så er det i realiteten kun grunden ved Blue Water Arena, der genbruges i det nye projekt.

1 af 2

I budgettet for 2017-2020 har byrådet afsat 50 millioner kroner til den kommunale finansiering af renoveringen - og frigivelsen af de to millioner kroner til projekteringen er den håndgribelige begyndelse på det arbejde, der skal føre til at en moderne is-arena står klar i 2020. 

- Vi skal hurtigt i gang.  Faciliteterne i den gamle taler deres eget klare sprog. En renovering er virkelig tiltrængt, siger Anders Kronborg (S), der er formand forTeknik- og Byggeudvalget, til TV SYD.

De to millioner kroner skal bruges til ansættelse af bygherrerådgiver, udarbejdelse af projekttidsplan, gennemførelse af forundersøgelser om forhold på grund og eksisterende bygninger, herunder miljøundersøgelser for fjernelse af eksisterende ishal samt udarbejdelse af byggeprogram, udbudsmateriale og afholdelse af konkurrence om, hvem der skal være totalentrepenør på arbejdet.

Selvom der tales om en renovering af en nuværende skøjtehal, Granly Hockey Arena, så er det i realiteten kun grunden ved Blue Water Arena og så det anlæg , der laver selve isen, der genbruges i det nye projekt.