TV der bevæger dig

Gul fagforening kræver en undskyldning

Formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Camilla Schwalbe, har kaldt gule fagforeninger fupforretninger. Nu kræver Det Faglige Hus i Esbjerg en undskyldning.

Johnny Nim vil ikke finde sig i udtalelserne fra DSU's formand. (Foto: Poul Anker). Foto: Poul Anker pressefoto 75410456

Camilla Schwalbe har kaldt de gule fagforeninger for ?arbejdsmarkedsnassere? og sagt: Hvorfor i alverden skal skatteborgernes penge bruges til at støtte op om sådan nogle fupforretninger.

Det har fået Det Faglige Hus med hovedkontor i Esbjerg til at kræve et offentligt dementi og en beklagelse.

- Det Faglige Hus en af de såkaldte gule fagforeninger, og vi vil af gode grunde ikke acceptere, at vi som fagforening (og A-kasse) for mere end 90.000 lønmodtagere beskyldes for at være nassere og ikke mindst for at være en fupforretning. Ordene mere end antyder, at der skulle være tale om snyd eller ligefrem strafbar adfærd og er en klar retsstridig krænkelse i strid med straffelovens § 267. Udsagnet er utvivlsomt langt ud over grænserne for, hvad der skal accepteres som led i den politiske debat, siger chefadvokat i Det Faglige Hus, Mikael Marstal.

- For os er dette her et principielt opgør med det menneskesyn og den tankegang, der ligger til grund, når man vil dele lønmodtagere op 1. og 2. rangs borgere, i A- og B-hold eller i ?rigtige? og ?forkerte? lønmodtagere. Vi vil ikke finde os i den nedladende tone over for de 93.000 lønmodtagere, der har valgt os som fagforening og a-kasse. Organisationerne i Det Faglige Hus er demokratiske foreninger, og medlemmerne har ret til at vælge, som de gør. De betaler skat og yder ligeså meget til det danske samfund som alle andre, siger landsformand i Det Faglige Hus, Johnny Nim.