Guldchef og assistenttræner: Det er Marcs skyld

Både bestyrelsesformanden og den assisterende træner i Esbjerg Energy giver den canadiske cheftræner Marc Pederson, en stor del af æren for guldet.

Efter gårsdagens ishockey-triumf var Esbjerg Energys assisterende træner Thor Dresler og bestyrelsesformand i klubben, Christian Rømer enige om en ting. 

Den canadiske cheftræner Marc Pederson kan høste en stor del af æren for, at klubben nu for første gang i sin historie, har vundet mesterskabet to år i træk. 

- Det er et sammenhold, en tro på tingene, hårdt arbejde, og så ikke mindst Marc Pederson. Det er imponerende, sagde bestyrelsesformand i Esbjerg Energy, Christian Rømer umiddelbart efter gårsdagens kamp til TV SYDs reporter.

Det, der har gjort forskellen for klubben er i høj grad spillernes indstilling, mener assisterende træner, Thor Dresler. Og har har den canadiske cheftræner gjort en stor forskel på holdet, forklarer han.

- I de fire år, Marc har været her, har pilen peget i én retning. Det er en kultur, der bliver opbygget. Det sker ikke på en dag, men er en lang process, og den er godt i gang. Man kan mærke på nogle af dem, der er her i gentagne sæsoner i træk, at de begynder at få den her vindermentalitet og tro på tingene, og det smitter hurtigt til de nye, der kommer ind, siger Thor Dresler til TV SYD.