TV der bevæger dig

Gymnasieelever ryger i skrivefængsel

Nu skal eleverne i gymnasiet i skrivefængsel, hvis de ikke kan finde ud af at lave deres afleveringer til tiden.

8 ud af 11 gymnasier i Syd- og Sønderjylland har indført skrivefængsler for elever, som ikke kan få lavet deres afleveringer til tiden.

- I gamle dage kaldte vi det svederen, men det er jo i bund og grund det samme, siger rektor på Varde Gymnasium, Finn Olsen.

En rundringning som DR P4 har foretaget til samtlige gymnasier i Syd og Sønderjylland viser, at otte ud af landsdelens 11 gymnasier har indført den nye ordning under navne som Kridthuset, forfatterskole eller skrivefængsel. Et af dem er gymnasiet i Varde.

- Vi siger til de elever, der mangler at lave afleveringer, at de skal møde op, og så må de klare det i skrivefængslet. Nogle elever har svært ved at få sat sig ned og komme i gang. De får en chance for at få tingene ordnet, siger Finn Olsen til DR P4.

Elevrådsformand bakker op

Ditte Høyer, der er elevrådsformand på Varde Gymnasium synes, at det er en god måde at hjælpe på:

- Umiddelbart tror jeg, at mange er positive over for det, da det kan være en hjælp til at komme i gang. For der er mange ting, der kan distrahere os, f.eks. tv, computer, telefoner og fritidsaktiviteter, så man ikke altid får lavet sine opgaver, siger hun.