Halvdelen af alle husejere ved Sneum Sluse skal igang med mukkert og brækjern

Nu har Esbjerg Kommune besluttet, at cirka halvdelen af de 46 hytter, som ligger ved Sneum Sluse, skal have fjernet større eller mindre dele af deres bygninger for at blive lovlige.

Omkring halvdelen af ejerne til de 46 huse der ligger i slusebyen Sneum Sluse, skal i gang med at rive tilbygninger, havestuer, skure og andre ulovligt opførte tilbygninger ned.

Plan og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune har nemlig netop vedtaget at få udarbejdet en ny lokalplan for området, der tillader fritidshuse på op til 20 kvm og med mulighed for at lave tilbygninger og skure på op til 10 kvm.

Siden de første huse ved Sneum Sluse kom i 1927, har området knopskudt med større eller mindre lovlige og ulovlige tilbygninger og skure.

quote

Vi prøver at slå stregen et sted, hvor det vil være naturligt at gøre i dag, frem for hvad der var naturligt midt i 60’erne.

John Snedker, fmd., Plan og Miljøudvalget, (S), Esbjerg Kommune

Ideerne til en nye lokalplan er foregået i et tæt samarbejde mellem Esbjerg Kommune og beboerne i hytterne, noget formand for Plan og Miljøudvalget, (S), John Snedker tidligere har udtalt til TV SYD, at han er utroligt glad for.

Den nye lokalplan bliver mere moderne og tillader større huse end den eksisterende, som er fra 1960'erne. Den tillader nemlig kun huse op til 16 kvadratmeter og ingen tilbygninger.

- Vi prøver at slå stregen et sted, hvor det vil være naturligt at gøre i dag, frem for hvad der var naturligt midt i 60’erne. Vi ser på, hvordan vi kan gøre det på en hensigtsmæssig måde, siger John Snedker.

Når lokalplanen er vedtaget, skal kommunen igang med at opmåle alle huse samt tilbygninger.

Eksisterende bådebroer er ikke lovlige, men det bliver Kystdirektoratet, som skal vurdere, om de kan lovliggøres.

De første huse ved Sneum Sluse kom i 1927. Husene blev oprindeligt brugt som små fiskerhytter, men i dag benyttes de som fritidshuse.

Sneum Sluse ligger Nationalpark Vadehavet, som er på Unescos Verdensarvliste.