TV der bevæger dig

Håndboldklub vender krise til håb

Udgifterne blev ved med at stige. Så nu overtager SGI-Håndbold i Esbjerg selv forpagtningen af cafeteriaet i den hal, de lejer sig ind i.

SGI-Håndbold overtager forpagtningen af Guldagerhallens cafeteria i Esbjerg - håbet er nyt liv i klubben. Foto: Chris Birkekær Pedersen, TV SYD

Der skulle findes nye løsninger, da udgifterne blev ved med at stige og Esbjerg Kommune ikke længere kunne holde liv i Guldagerhallens cafeteria i Esbjerg. Den sociale nerve for den lokale håndboldklub, SGI-Håndbold.

Derfor har håndboldklubben nu overtaget forpagtningen.

- Vi overtager det her cafeteria, fordi vi tror på, at der er nogle muligheder i det, siger Karina Vagner Rasmussen, der er bestyrelsesmedlem i SGI-Håndbold.

Når vi gør det på frivillig basis, så har vi mulighed for at have åbent hver gang der er en kamp – både i hverdage og weekender

Karina Vagner Rasmussen, bestyrelsesmedlem, SGI-Håndbold, Esbjerg

Cafeteriaet skal fremover køres af frivillige. De håber at det der først truede klubbens eksistens nu kan være med til at styrke sammenholdet i klubben i stedet.

- Når vi gør det på frivillig basis, så har vi mulighed for at have åbent hver gang der er en kamp – både i hverdage og weekender, forklarer Karina Vagner Rasmussen.

Selvom der tidligere kun var åbent i weekenderne, så har cafeteriaet været en underskudsforretning for Esbjerg Kommune.

- Allerede for et par år siden sagde vi til klubben, om ikke det var en idé, at de selv overtog cafeteriaet – fremfor at vi skulle holde åbent med 25 kroner i omsætning i timen, siger direktør Niels Bækgård fra Sport & Event Park Esbjerg, der har drevet cafeteriaet for Esbjerg Kommune. 

Spillere og forældre skal selv være med til at drive Guldagerhallens cafeteria i Esbjerg. Foto: Chris Birkekær Pedersen, TV SYD

Men det skræmmer ikke de frivillige fra SGI-Håndbold.

- Det skal fungere ved hjælp af forældre og spillere selv, som skal være med til at gøre det til en succes, ved at de selv tager nogle vagter, slutter Karina Vagner Rasmussen.

Håbet er, at den nye forpagtningsaftale vil skabe nyt liv i klubben.

Mere sport