TV der bevæger dig

Håndboldprofil slutter karrieren til sommer efter 15 sæsoner

Efter 15 sæsoner i norsk og dansk ligahåndbold afslutter Ida Bjørndalen Karlsson karrieren, når hun har spillet denne sæson færdig for Team Esbjerg.

Her er Ida Bjørndalen i lilla trøje i aktion for Vejen - nu slutter hun til sommer. Foto: Morten Stricker, Scanpix

Ida Bjørndalen Karlsson indledte karrieren på topniveau med tre sæsoner i Sola HK, hvorefter hun spillede for Larvik og blev norsk mester to gange. Efter skiftet til dansk håndbold i 2007 blev hun også dobbelt dansk mester med Viborg HK og var med til at vinde Champions League.

Herefter skiftede hun til KIF Vejen – senere Vejen EH, hvor hun spillede i fem sæsoner og var med til både at vinde bronzemedaljer og deltage i et dramatisk nedrykningsspil. Ida Bjørndalen har desuden vundet EM-guld og –sølv med det norske landshold i 2012 og 2014.

Siden sommeren 2014 har hun spillet for Team Esbjerg.

- Det er en svær beslutning at tage, og det er vel først efter sommerferien, jeg for alvor ved, om den er rigtig. Jeg føler mig fortsat i god form, men har efter kampe haft ondt i ryg, bækken og akillessener, og det tilskriver jeg, at jeg har været med så længe på topplan, siger Ida Bjørndalen Karlsson.

Hun fylder 34 år til maj og færdiggør til sommer sin uddannelse til socialrådgiver på UC Syddanmark. Hun vil gerne samle jobmæssige erfaringer i Danmark, inden hun og ægtemanden  Lukas Karlsson vender hjem til et af deres hjemlande. Lukas har også i næste sæson kontrakt med Ribe Esbjerg HH, og parret bor med Oskar på 15 måneder i Esbjerg. 

Mere sport