TV der bevæger dig

Håndboldspiller skal obduceres

Læger skal undersøge, hvorfor Ribe-Esbjerg-spilleren Lars Olsen, der søndag faldt om på håndboldbanen, døde. Hvis det var sygdom, kan hans tvillingebror lide af det samme.

02:50

Hallen i Maribo blev tømt for tilskuere, da Lars Olsen faldt om halvvejs inde i2. halvleg. (Foto: TV2Øst)

Den 23-årige Lars Olsen kom på banen igen og faldt pludselig om. Kampen blev afbrudt, men den unge håndboldspiller var død.

1 af 3

- Familien har besluttet, at Lars skal obduceres. Det er selvfølgelig vigtigt at finde ud af, om der har været noget, som de andre søskende også kunne gå rundt med i kroppen, siger Sune Agerschou, der er sportschef i Ribe-Esbjerg HH.

Hård tackling

Lars Olsen blev udskiftet efter en hård tackling, men kom efterfølgende på banen igen. Kort efter faldt han dog om tæt ved udskiftningsbænkene, hvor sygeplejersker og en fysioterapeut tilså ham og gav hjertemassage.

Også i ambulancen mod sygehuset i Nykøbing blev Lars Olsen forsøgt genoplivet, men måtte efter kort tid på hospitalet erklæres død.

Ingen symptomer

Dødsfaldet chokerer Sune Agerschou, som ikke tidligere havde set symptomer på, at Lars Olsen skulle fejle noget.

- Der har ikke på noget tidspunkt været noget, der kunne indikere, at han havde noget, som ikke var i orden. Det fortæller hans familie også.

- Han var en af de allerdygtigste også konditionsmæssigt, og der var intet, der tydede på, at der var noget i vejen. Heller ikke under kampen, forklarer Sune Agerschou.

Tvillingebror

Lars Olsens tvillingbror spiller venstrefløj på Ribe-Esbjerg-holdet, og hvis obduktionen viser, at der er tale om en hjertefejl, er der risiko for, at han også har problemer med hjertet.

- Hvis de er enæggede tvillinger, har de fuldstændigt ens arvemateriale, og så må man formode, at de kommer til at lide af de samme sygdomme, fortæller læge Bo Gregers Winkel, som arbejder med at undersøge genetiske årsager til uventet hjertedød.

- Hvis de ikke er enæggede, er der ved de fleste hjertesygdomme 50 procents sandsynlighed for, at broderen har det, forklarer Bo Gregers Winkel.

Aflyser næste kamp

Ribe-Esbjerg har aflyst sin kommende kamp i 1. division på grund af dødsfaldet.

- Vi spiller ikke den næste kamp, det kan vi ikke, siger Sune Agerschou.

- Vi er i dyb sorg, og vi er meget chokerede over det her. Vores tanker går selvfølgelig til Lars' tvillingbror, Søren, som er med på holdet og til hans familie. Det, de skal igennem nu, det er ubærligt, lyder det fra sportschefen.

 Kampen mellem Ribe-Esbjerg og Team Sydhavsøerne blev afbrudt, da Lars Olsen faldt om 13 minutter før tid ved stillingen 21-16 til Ribe-Esbjerg.