Handicapbussen kunne ikke holde tæt

Familien Christensen fik for bare fem måneder siden en splinterny handicapbus - med i købet fik de også et vådt tag.

Jonny Christensen kigger ærgerligt op i loftet på sin nye Fiat Ducato. Minibussen er bare fem måneder gammel, alligevel har den allerede fugtskjolder i tagbeklædningen flere steder.

Utilfredsstillende, mener han. Helt normalt, siger bilforhandleren CB Auto i Ribe, hvor han købte handicapbilen.

Det hele sejlede

I søndags opdagede Jonny og Laila Christensen første gang, at deres nye minibus tog usædvanlig meget vand ind gennem taget. De kontaktede hurtigt forhandleren i Ribe, der også undrede sig over den voldsomme mængde fugt.

Hos CB Auto i Ribe fjernede man tagbeklædningen, og herunder fik de sig en våd overraskelse:

- Det hele sejlede i vand, fortæller Jonny Christensen.

Bare kondens

Indehaver af CB Auto i Ribe, Christian Brandt, mener dog ikke, bilen har nogen fejl. Han forklarer den store mængde vand i taget med det kolde vintervejr, der skaber kondens i samtlige danske biler.

- Vi undersøgte bilens tag, og kunne ikke finde nogen fejl. Det kolde vintervejr giver store temperaturforskelle, når bilen så bliver varmet op, og fordi det er sådan en stor bil, vil det automatisk skabe ekstra meget vand, siger han til TV SYD.

Den forklaring er familien Christensen dog ikke tilfreds med. Han kan ikke forstå, at en helt ny bil ikke kan klare de danske frostgrader.

Må selv betale

Der er dog ikke meget at gøre for familien Christensen og deres nye minibus. Og regningen for undersøgelsen på bilen, den må de også selv betale.

Ifølge Christian Brandt fra CB Auto betaler Fiat Danmark nemlig ikke udgifterne når fugtskaderne på bilen skyldes en udefrakommende faktor som for eksempel det danske vintervejr.

Han råder i stedet familien til at lufte godt ud i bilen. Familien Christensen håber altså på en mild vinter og tørt indeklima i deres nyerhvervede bus - hvis de da ikke kan få held til en helt ny bil af et andet mærke, hvor vand i taget ikke er inkluderet i prisen.