Handlingsplan der skal forhindre svigt først klar i 2015.

Esbjerg skal vende en supertanker, før sagsbehandlingen i børnesager er rettet helt op, siger politiker.

Efter flere sager hvor Esbjerg Kommune er blevet voldsom kritiseret i deres håndtering af børnesager, så er kommunen nu i gang med en større handlingsplan, der skal forhindre svigt.

Men den plan der skal sikre, at der ikke sker fejl i sagsbehandlingen, er først klar i 2015. Det skriver Jyllands Posten i dag.

I denne uge blev Esbjerg kommune kritiseret for at have modtaget 11 underretninger om et vanrøgtet søskendepar. Først da en 9 årig dreng blev indlagt med en promille på 2,57, reagerede kommunen.

Ifølge Diana Mose Olsen, der er formand for Børn og Familie i Esbjerg Kommune, så er kommunen på flere området kommet langt med den nye handlingsplan, men det er som at vende en supertanker. Det kan ikke lade sig gøre på kort tid, siger udvalgsformanden.

Blandt de kritikpunkter der er rettet op på er, at der nu bliver lavet individuelle handlingsplaner for hvert enkelt barn. Derudover er der blevet ansat flere nye chefer og indført en anderledes informationsgang, der skal gøre opmærksom på, når der ikke bliver handlet rettidigt i en sag.