TV der bevæger dig

Hårdt program mærker Esbjerg-spillere

Et hårdt program tvinger Esbjerg til at dosere træningen anderledes end normalt, siger Hans Henrik Andreasen.

Hårdt program tærer på kræfterne.

Superligaen, pokalturneringen og Europa League.

Fodboldspillerne i Esbjerg spiller masser af kampe i øjeblikket, og det kan mærkes hos flere af stamspillerne, erkender Esbjergs anfører Hans Henrik Andreasen.

- Det kan det bestemt. Det er hård kost i øjeblikket, siger Hans Henrik Andreasen.

Han blev selv pillet ud 20 minutter før tid, da Esbjerg søndag slog Sønderjyske med 4-1 og spillede sig op på Superligaens andenplads.

- Det var for at spare mig lidt. Det var i hvert fald den forklaring, jeg fik.

- Men det er helt fint, for der er stor forskel på at spille 70 og 90 minutter, fortæller Hans Henrik Andresen, der inden udskiftningen gjorde sig positivt bemærket med to scoringer.

Esbjerg-anføreren forklarer, at de mange kampe betyder, at der i øjeblikket trænes lidt anderledes i klubben end normalt.

- Vi har nogle træningspas, der mest af alt handler om at blive restituerede bedst muligt, så der er forskel på doseringen.

- Der er grænser for, hvor meget vi kan træne med det program, vi har, siger Hans Henrik Andreasen, der med sine 34 år er holdets ældste.

Anføreren understreger dog, at europæisk fodbold og det dertilhørende hårde program er et luksusproblem.

- Det er jo spændende at spille europæisk og en stor oplevelse for klubben og spillerne, så det tager vi gerne med, siger den rutinerede midtbanemand.

Esbjergs cheftræner Niels Frederiksen understreger, at det hårde program ikke må tage fokus fra de enkelte kampe.

- Superligaen er så tæt, at vi ikke har råd til at nedprioritere den og få udfald dér. Samtidig vil vi også gerne præstere så godt som muligt europæisk, men det mener jeg også, vi bør være i stand til med vores nuværende trup, siger Niels Frederiksen.

Esbjerg-spillerne skal allerede torsdag aften i aktion igen, når holdet møder Salzburg på hjemmebane i den anden kamp i Europa League-gruppespillet.

Her kom Esbjerg glimrende fra start, da holdet indledte med at slå Standard Liege med 2-1 på udebane.

Mere sport