Hav-vindmøller skal stå inde på land

En flok borgere i Esbjerg protesterer over udsigten til at blive naboer til fire hav-vindmøller, der skal stilles op tæt på et villakvarter. Ganske vist er vindmøllerne 200 meter høje og beregnet til at stå ude i Nordsøen, men så længe de betegnes som forsøgsmøller, må de godt stå inde på land.

Borgerne frygter fire grimme, høje møller, der larmer og skæmmer og glimter i solen og med sine advarselslys.

- En højspændingsmast er måske 30-40 meter høj, møllerne her bliver mindst fem gange så høje. Hvor kønt bliver det lige at kigge på, siger Thomas Barret, der kommer til at bo godt halvanden kilometer fra møllerne.
 
Det er staten, der har udpeget området i Måde til forsøgsområde med de store møller ligesom det tidligere er kommet frem, at der også skal opstilles møller på det militære øvelsesterræn ved Oksbøl.

God idé

Den socialdemokratiske formand for plan- og miljøudvalget i Esbjerg kommune, John Snedker, siger til TV SYD, at han "principielt synes, at de planlagte vindmøller er en god idé".

- Det er heller ikke mit indtryk, at der har været en storm af protester over møllerne, men naturligvis lytter vi til den kritik, borgerne kommer med, forklarer John Snedker.