Henning Hyllested: Helt urimelig olieaftale

Selvom Henning Hyllested (EL) er valgt til Folketinget i Esbjerg, så er han meget lidt begejstret for Nordsøaftalen, som han mener på urimelig vis forgylder Mærsk.

Enhedslisten og Alternativet er de eneste af Folketingets partier, der står uden for aftalen. Efter Enhedslistens opfattelse vil aftalen forgylde olieselskaberne og forringe en i forvejen dårlig aftale på bekostning af velfærd. Det risikerer at ramme børn, syge, ældre og udsatte. 

quote

Selvom man kommer fra Esbjerg, kan man godt se ud over egen næsetip. Det er en helt urimelig aftale både skattemæssigt og for miljøet.

Henning Hyllested, MF (EL), Esbjerg

At aftalen skaber vækst og mange jobs i Esbjerg, ændrer ikke ved Henning Hyllesteds synspunkt:

- Selvom man kommer fra Esbjerg, kan man godt se ud over egen næsetip. Det er en helt urimelig aftale både skattemæssigt og for miljøet, siger Henning Hyllested til TV SYD.

For Enhedslisten er det uforståeligt, at partier som R, S og SF går med i en aftale, som efter Enhedslistens opfattelse betyder, at almindelige mennesker skal til lommerne for at finansiere skatterabatter i milliardklassen.

- Renoveringen af Tyra kan ikke komme som en overraskelse for Mærsk, da Tyra gennem mange år er sunket, fordi der siden 1980’erne er blevet hevet millioner af kubikmeter gas op ad undergrunden. Derfor burde Mærsk under alle omstændigheder have lagt penge til side gennem flere år. Det kaldes rettidig omhu. Noget som Mærsk ellers bryster sig af at efterleve. Et princip, der i forhold til Tyra er afløst af ’lad skatteborgerne betale', siger Henning Hyllested.