TV der bevæger dig

Her kunne alle søge ly på bænken

Hus Forbi satte tirsdag fokus på hjemløseproblematikken ved at installere midlertidige halvtage på nogle af bænkene i Esbjerg.

00:24

Se Simon Malling fra Hus Forbi og Bette Jens forklare, hvorfor der skal være fokus på at være hjemløs, og hvad Hus Forbi bidrager med.

Hus Forbi satte tirsdag fokus på hjemløseproblematikken ved at installere midlertidige halvtage på nogle af bænkene i Esbjerg. Foto: Finn Grahndin TV SYD

Hus Forbi satte tirsdag fokus på hjemløseproblematikken ved at installere midlertidige halvtage på nogle af bænkene i Esbjerg. Foto: Finn Grahndin TV SYD

1 af 3

Hus Forbi kom tirsdag forbi Esbjerg. Det gjorde de med halvtage til bænkene på byens tov med teksten ”Find Shelter Here (Søg ly her, red.)”.

Formålet er at give esbjergenserne en idé om, hvordan det er at have gaden som hjem. Og på nogle af bænkene sad mennesker, som kender til livet som hjemløs – blandt andet Bette Jens og hunden Emma, som esbjergenserne kunne få sig en snak med om livet som hjemløs.

Læs også Pernille i boligklemme: Kan blive tvunget ud i campingvogn

- Hvis jeg ikke solgte Hus Forbi, så skulle jeg bo på gaden igen, og det har jeg ikke lyst til. Det er jeg blevet for gammel til, fortalte Bette Jens fra bænken.

Anledningen til Hus Forbis installation i Esbjerg er foreningens 20-års jubilæum. Hver måned i hele 2016 arrangerer Hus Forbi forskellige events, og happeningen med bænkene kommer i alt rundt til forskellige danske byer i oktober. 

Bette Jens fik fra bænken en sludder med de forbipasserende på Torvet i Esbjerg. Foto: Finn Grahndin TV SYD