Hjælp på vej fra Esbjerg til Ethiopien

Flygtningelejr, der har haft besøgt af kronprinsesse Mary, får nu igen håndsrækning fra forening

I dag mandag forlod en 9 meter lang container en lagerplads Esbjerg. Den er på vej mod Ethiopien. Til FN-flygtningelejren Aisaita. Containeren er fyldt med computere, printere, kopimaskiner og skolemøbler. 

Det er tredje gang EIGRD - Esbjerg Iniative Group for Relief and Development - sender udstyr til FN-flygtningelejren med omkring 5.000 beboere. Svarende til en by af Brørups størrelse. I 2011 besøgte formanden Mussa Utto og pensioneret politiassistent Flemming Jørgensen lejren. 

- Den ligger midt ude i en ørken, hvor temperaturerne er tårnhøje. Mens vi var der nåede de op på 47 grader. Der er to dages rejse til nærmeste by, så det er stort set umuligt at forlade den overfyldte lejr. Flygtningene her føler sig virkelig uønskede, fortæller Flemming Jørgensen. 

Flygtningene, der stort set alle er afarer, kommer fra nabolandet Eritrea. Lejren havde tidligere i år besøg af HKH Kronprinsesse Mary og daværende udenrigsminister Mogens Jensen, der blandt andet så lejrens fødeklinik, som Esbjerg-foreningen også støtter.

 
 

 

Udstyret denne gang er særligt beregnet til den person, som foreningen økonomisk har sørget for fik en IT-universitetsuddannelse i hovedstaden Addis Ababa. Nu underviser denne person andre i lejren i at betjene computere. Formanden for Esbjerg-foreningen Mussa Utto - der selv er flygtning fra Eritrea - siger: 

- Det virker som en lille hjælp, men faktisk har det stor betydning, fordi der er så god en grobund for udviklingsarbejde i lejren, hvor de tørster efter at få  et normalt liv, der også indeholder uddannelse.