TV der bevæger dig

Hjerneskadet laver konference for andre hjerneskadede

Mette Rindom Pedersen har trods sin hjerneskade været medarrangør af dagens hjernekonference i Musikhuset i Esbjerg. 450 mennesker mødte op for at blive klogere på en overset sygdom.

Mette Rindom Pedersen arrangerer hjernekonference for at udbrede kendskabet til sygdomme i hjernen Foto: Ole Møller, TV SYD

Uge 11 er International Hjerneuge Foto: Ole Møller, TV SYD

1 af 2

Denne uge er udnævnt til international hjerneuge. I Musikhuset i Esbjerg blev der i dag sat fokus på folk, der lever med en hjerneskade. 

Det er ikke til at forstå, at Mette Rindom Pedersen er ramt af hjerneskade. Hun er fuld af godt humør og masser af energi.

Jeg kom alt for hurtig hjem, da min mand er portør, så syntes man på sygehuset, at så kunne han hjælpe mig. Men det var for sindssygt

Mette Rindom Pedersen, arrangør, Hjernekonference,  Esbjerg

Efter 11 måneders forberedelse blev hjernekonferencen i Musikhuset i Esbjerg i dag endelig til virkelighed.

- Det er næsten lige som at få sit første barn, siger Mette Rindom Pedersen.

Den 37-årige esbjergenser blev i 2010 ramt af en blodprop i hjernen. Siden har hun både kæmpet en kamp for selv at komme tilbage, og samtidig bruger hun nu energi på at hjælpe andre, der har fået en hjerneskade, så de ikke havner i samme situation, som hun selv oplevede.

- Jeg kom alt for hurtig hjem, da min mand er portør, så syntes man på sygehuset, at så kunne han hjælpe mig. Men det var for sindssygt, siger Mette Rindom Pedersen.

Der er 400.000 mennesker i Danmark, som på den ene eller anden måde lever med en sygdom i hjernen, så sådan en dag her, er rigtig rigtig vigtig, så budskabet spredes

Peter Mygind, skuespiller, København

Ifølge Mette Rindom Pedersen er der brug for, at der kommer mere fokus på hjerneskader. Især fordi den kan være svær at få øje på, og det skaber ofte problemer i hverdagen.

- Går jeg i Bilka og bliver hjernetræt og kan ikke finde rundt eller finde tingene, og spørger jeg så om hjælp, så står de og kigger på mig som om: Hvorfor kan du ikke bare selv finde det? 

Hjernen i Fokus samlede i dag omkring 450 mennesker i Musikhuset blandt dem også Peter Mygind, der er helt enig i, at der skal mere fokus på folk, der lever med skade og sygdom i hjernen.

- Der er 400.000 mennesker i Danmark, som på den ene eller anden måde lever med en sygdom i hjernen, så sådan en dag her er rigtig rigtig vigtig, så budskabet spredes, siger Peter Mygind.

Mette Rindom Pedersen håber på, at dagens konference kan være lidt af en øjenåber, og så har det været det hele værd, selvom hun har brugt rigtigt mange kræfter på at arrangere dagen.