TV der bevæger dig

Tarphagebroen er atter åben - men lukkes igen i nat

Højandet lukkede tirsdag eftermiddag og frem til klokken 20 Tarphagebroen ved Esbjerg.

Som det tydeligt fremgår på dette foto, så er det tirsdag eftermiddag umuligt at køre over Tarphagebroen. Foto: Leif Erichsen

Igen i dag mærkes højvandet med forhøjet vandstand ved Vestkysten.

Syd- og Sønderjyllands Politi måtte kort efter klokken 16 tirsdag spærre Tarphagebroen på Tarphagevej/Vestkystvej mellem Esbjerg og Billum. Broen kunne ved 20-tiden atter passeres, da vandet havde trukket sig tilbage. 

Politiet forventer oversvømmelse igen kommende nat, hvor vandstanden topper ca. kl. 04.30.

- Der er også forhøjet vandstand og vand ind over kajen på Rømø, Fanø og i Esbjerg og en række andre steder langs hele Vestkysten - men vandet står ikke så højt som i går, siger vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Fanøfærgen sejler normalt.

Indtil onsdag aften vil det fortsat være blæsende med frisk vind til kuling fra vestlige retninger, stedvis med vindstød op til stormstyrke. Det betyder, at der flere steder vil være forhøjet vandstand i forbindelse med højvande.

Ved de kommende højvande i eftermiddag og natten til onsdag ventes i Vadehavet mellem 2,5 og 3 m over normal vandstand, og ved højvandene over den centrale Vestkyst ventes mellem 2 og 2,25 m over normal vandstand, lyder varslet fra DMI.

Vandstanden ventes at være på sit højeste omkring klokken 04.30.

Ingen biler på havnen

Politiet opfordrer til, at parkerede biler fjernes fra havneområderne - og oplyser, at en patrulje ved 21-tiden kunne konstatere, at der ikke holdt nogen biler tilbage på havneområdet i Esbjerg.

- Vi følger rutinerne, som de lokale jo kender så godt  - og så er der ikke større fare for hverken materiel eller mennesker, siger vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mest sete på tvsyd.dk