TV der bevæger dig

Højvandet har toppet ved Vestkysten

Fra Rømø i syd til Hvidbjerg i nord mærkedes højvandet mandag eftermiddag. Politiet opfordrer til, at man færdes ved kysten og havneområder med fornuft.

Højvande i Esbjerg Havn mandag eftermiddag. Foto: Thomas Davidsen

Højvande mandag eftermiddag i Havneby på Rømø. Foto: Localeyes.dk

1 af 2

Mandag eftermiddag skyller højvandet ind over kajkanter og strande langs vestkysten. Vandstanden toppede lidt over klokken 15, og ved 19-tiden var forholdene tilbage ved det normale Esbjerg, mens der stadig er oversvømmede områder på Fanø.

Fanøfærgen har ligget stille mandag eftermiddag - dels på grund af højvande og dels forårsaget af tekniske problemer. Sejladsen er nu genoptaget i fuldt omfang.

Højvandet kunne mærkes en lang række steder som Rømø, Fanø, Esbjerg Havn, Tarphagebroen og Hvidbjerg Strand - men der er ikke sket skader, og ingen er kommet noget til. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. 

- De lokale ved jo, hvordan man tackler højvande. Jeg vil opfordre folk, der er på besøg i området på vinterferie, til at færdes med fornuft og hold god afstand. Stormturisme er risikabelt både for borgerne og for redningsberedskabet, siger vagtchef Erik Lindholdt, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Mens vandstanden nu er faldende i denne omgang ved Vestkysten, så varsler DMI forhøjet vandstand for kyststrækningen fra Fredericia og nordpå i Sydøstjyllands Politikreds, hvor der i aften mellem 1,2 og 1,4 m over normal vandstand. Vandstanden vil nå sit højeste niveau ved midnat.

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk