TV der bevæger dig

Hun smækkede døren i

En række ældre mennesker i Esbjerg blev i pinsen ofre for tricktyve. Men ikke 89-årige Marie Louise Madsen, der gjorde præcist det, politiet opfordrer til: hun smækkede døren i.

1 af 2

Søndag eftermiddag ringede det på hos Marie Louise Madsen i hendes lejlighed i Fyrparken i Esbjerg:

- Udenfor stod en kvinde, der bad mig tage mod noget, hun skulle aflevere til dem, der bor i lejligheden oven over mig.

- Men da jeg vidste, at de var hjemme, kunne jeg jo med det samme regne ud, at hun ikke ville mig noget godt. Jeg skubbede hende væk fra mig med hånden og fik døren lukket lige for næsen af hende, fortæller den 89-årige kvinde til TV SYD.

99-årig bestjålet

- Bagefter ringede jeg med det samme til min datter. Men når jeg tænker over det, burde jeg nok have ringet til politiet med det samme. Så kunne de måske have nået at fange kvinden og dem, hun fulgtes med.

To andre ældre kvinder nåede ikke at reagere i tide: en 93-årig kvinde blev opsøgt af en mand, der ville veksle penge, men i stedet fik han fravristet hende et guldarmbånd.

En kvinde bankede på hos en 99-årig kvinde, og ønskede at veksle penge, men pludselig opdagede den ældre beboer, at der var flere menensker i
lejligheden. Umiddelbart efter fandt den den 99-årige ud af, at hun manglede en guldkæde og 100 kroner.

Opfordring

I alt har Syd- og Sønderjyllands Politi modtaget fem anmeldelser efter episoder søndag med udenlandske tricktyve:

- Det er en form for kriminalitet, som vi tager meget alvorligt og jeg vil gerne opfordre alle til at anmelde, hvis de er blevet udsat for tricktyve,
uanset, om der er blevet stjålet noget eller ej. Hvis vi skal kende det reelle omfang af tricktyveri, er vi nødt til at modtage en anmeldelse, forklarer vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt til TV SYD.

Politiet beder i øvrigt de ældre om at lade være med at åbne døren, medmindre de venter besøg eller ved, hvem der banker på.