TV der bevæger dig

Husejerne holder indbrudstyvene ude

Mange har prøvet at komme hjem til et hus, hvor der manglede smykker og tv. Men flere og flere husejere siger nej til tyvene. De står sammen for at forsvare deres ejendele.

05:09

1 af 2

Det bliver vanskeligere at være indbrudstyv. Danskerne gør ihvertfald mere og mere for at gøre livet surt for dem. Hos den digitale nabohjælp, har man siden november sidste år fået tilslutning fra 2,300 hustande i vores region.

Den digitale nabohjælp er et hjælpemiddel til husejerne og deres naboer, der ved hjælp af elektronik og sammenhold holder tyvene væk.

I Esbjerg har et boligkvarter været hårdt ramt af indbrud. Det er beboerne så trætte af, at de har indført nabohjælpen.

- Vi har haft indbrud et par gange, så vi var overbeviste om, at vi skulle være med i nabohjælp. Vi har i forvejen et godt forhold til hinanden og det kan kun blive bedre af det her. Vi har efterfølgende fået sat alarmer op, men det betyder jo bare, at det næste gang går udover nogen andre. Derfor håber vi, at vi på én gang kan sikre hele kvarteret, siger Iben Pedersen, initiativtager til projektet.

Nabohjælp.dk er stiftet af det Kriminal Præventive Råd, og skulle ifølge hjemmesiden selv forhindre hvert fjerde indbrud. Du kan læse mere om nabohjælpen på http://www.nabohjælp.dk/

Mest sete på tvsyd.dk