Hviding-flygtninge genvandt Asyl Ligaen

Et 11-mands fodboldhold fra Asylcenter Hviding har genvundet Asyl Ligaen. Det skete ved et finalestævne på Farum Park.

Holdet fra Hviding har hele foråret 2018 trænet og kæmpet for at forsvare titlen og igen hæve pokalen som vindere af Asyl Ligaen.

Det lykkedes i weekenden ved Final 4-stævnet, hvor fire hold fra asylcentre i Hviding, Dronninglund, Ranum og Holstebro deltog.

Finalekampen, som stod mellem  Hviding fra AsylSyd og Dronninglund, blev afgjort på marginaler til Hvidings fordel. De kunne med cifrene 2-1 trække sig sejrrigt ud af kampen og dermed blive det første hold, der vinder turneringen hele to gange. Hviding vandt nemlig også Asyl Ligaen i foråret 2017 under navnet Egebæk.

Den nu tidligere superligaspiller fra FC Nordsjælland, Patrick Mtiliga, og folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Morten Bødskov, overrakte medaljer og pokal.

Asyl Ligaen

• Asyl Ligaen handler om at spille fodbold for fællesskabet og for at vinde på den lange bane.
  • Det hele begyndte i 2016 som et pilotprojekt, som i dag er blevet til en landsdækkende turnering med en række store sponsorer og samarbejdsklubber.
  • Formålet med Asyl Ligaen er at give voksne asylansøgere fysisk aktivitet, opmuntringer i dagligdagen, sociale netværk samt en vigtig kontakt med det lokale foreningsliv.