Hviding Idrætsforening mistede medlemmer – men så kom eSport

Hviding Idrætsforening tabte medlemmer flere år i streg, men efter de er begyndt at udbyde eSport, er kurven knækket.

11-årige Mathias Larsen og 12-årige Ebbe Midtgaard Clausen har byttet sportstøjet ud med cowboybukser, og fodbolden er erstattet af mus og tastatur.

quote

Det betyder rigtig meget, at vi har fået den her ekstra gren. Ingen tvivl om det

Jan Mortensen, fmd., Hviding Idrætsforening

Den lokale idrætsforening i Hviding tabte fra 2012 til 2015 næsten 100 ud af deres omkring 950 medlemmer. Foreningen tilbyder de klassiske sportsaktiviteter som fodbold, håndbold og gymnastik.

Men det var en mere stillesiddende aktivitet, som fik vendt udviklingen for idrætsforeningen. I 2016 begyndte de at udbyde eSport, – og foreningen voksede med tæt på 70 medlemmer det første år.

- Det betyder rigtig meget, at vi har fået den her ekstra gren. Ingen tvivl om det, siger Jan Mortensen, der er formand for Hviding Idrætsforening.

quote

Vi kan godt lide at spille sammen, og det får vi ikke mulighed for, når vi spiller derhjemme

Ebbe Midtgaard Clausen, 12 år, gamer, Hviding

Det er netop eSport, 11-årige Mathias Larsen og 12-årige Ebbe Midtgaard Clausen dyrker i foreningen. Det er især det sociale sammenhold, der betyder noget for dem.

- Vi kan godt lide at spille sammen, og det får vi ikke mulighed for, når vi spiller derhjemme, fortæller Mathias Larsen og bliver suppleret af sin ven:

- Man er sammen med sine venner, man hygger sig og spiller, siger Ebbe Clausen.

Mens Ebbe Midtgaard Clausen også spiller håndbold i foreningen, så er Mathias Larsen helt ny i foreningen, og det er netop medlemmer som ham, Hviding Idrætsforening har forsøgt at skaffe. Nu håber foreningen, at de også kan få de nye medlemmer engageret i foreningslivet.

- De kan jo få glæde af nogle af de gode værdier og det sammenhold, som vi har her i foreningslivet. Så kan det være, de nye medlemmer på et senere tidspunkt ønsker at dyrke andre sportsgrene herude.