Hyllested: Esbjerg og Sønderjylland mister direkte morgentog

DSB vil med den nye køreplan for 2016 sløjfe nogle af de direkte morgenafgange fra Esbjerg og Sønderborg/Padborg.

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, Esbjerg, er kommet under vejrs med, at DSB med den nye køreplan for 2016 planlægger at nedlægge nogle af de direkte morgenafgange fra Esbjerg og Sønderborg/Padborg og erstatte dem med afgange, hvor der skal skiftes i Odense, henholdsvis Fredericia.

På den baggrund har Henning Hyllested sendt en række spørgsmål til transportminister Hans Chr. Schmidt (V).

- Nogle borgere fra landsdelen har uafhængigt af hinanden henvendt sig med oplysninger, der antyder, at togbetjeningen af Syd- og Sønderjylland forringes med den nye køreplan for 2016. Det vil jeg naturligvis have opklaret. Det lyder jo helt vildt, at de afgange, som benyttes mest af det lokale erhvervsliv og institutioner til at deltage i mødevirksomhed i København, bliver forringet eller forsvinder. Og det er en klar forringelse, hvis man nu vil bede folk om at skifte på vejen til København. Derved ødelægger man jo en af togets helt store forcer: at man kan arbejde og forberede sig uforstyrret på vej til mødet i København - eller for den sags skyld slappe af på hele turen, siger Henning Hyllested.

Henning Hyllested mener også, at det vil være uklogt at forringe togforbindelserne på et tidspunkt, hvis regeringen har besluttet at udflytte i hundredvis af statslige arbejdspladser til landsdelen. Det gør det da ikke mere attraktivt for folk at flytte med, hvis forbindelserne bliver færre og mere besværlige.

DSBs kommunikationsafdeling bekræfter overfor TV SYD, at der netop nu arbejdes med få køreplanen for 2016 færdige. Der mangler lige det sidste - og før planen er helt færdig, ønsker DSB ikke at komme med kommentarer til ændringer.