I Esbjerg gør de noget ved ingeniørmanglen

For at få de ældste folkeskoleelever til at interessere sig for ingeniøruddannelserne deltager de i laboratorie-workshops. På den måde forstår de unge bedre, hvad uddannelsen går ud på.

100 folkeskoleelever i Esbjerg snuser i disse dage til ingeniørfaget. Det er Energy Science World som laver laboratorieforsøg for 7-9. klasser.

quote

De skal i laboratoriet og have fingrene i det, fordi det er det, der virkelig flytter noget.

Torben Rosenørn, ekstern lektor, Aalborg Universitet Esbjerg

De vil nemlig gerne have, at mange flere unge vælger ingeniøruddannelsen, da beregninger viser, at der i 2025 vil mangle omkring 13.500 ingeniører.

- Det som jeg nok oplever meget, når man taler fysik og skal undervise i fysik og skal have gjort nogen interesserede, så skal de i laboratoriet og have fingrene i det, fordi det er det, der virkelig flytter noget, fortæller ekstern lektor ved Aalborg Universitet Esbjerg, Torben Rosenørn.

De ældste folkeskoleelever i Esbjerg eksperimenterer med fysik og kemifag. Håbet er at flere unge vil vælge ingeniøruddannelsen.

Emil Uldal Skouboe er en af de unge deltagere, som synes det har været spændende at være med til eksperimenterne:

- Altså ingeniør det har jeg tænkt meget over, men der er stadig mange gange, jeg kommer meget i tvivl om det vil være det rigtige for mig.

Under laboratorieworkshoppen får eleverne lov til at eksperimentere med solceller, biogas og forskellige målinger for på den måde at inspirere dem til at gå ind i en uddannelse som ingeniører med noget nær job-garanti bagefter.

Elever eksperimenterer med fysik og kemi, og skulle gerne komme til at interessere sig for at uddanne sig til ingeniør.
Elever eksperimenterer med fysik og kemi, og skulle gerne komme til at interessere sig for at uddanne sig til ingeniør.
Foto: Finn Grahndin, TV SYD