Idémand: Derfor redder værdicheck fysiske butikker

Et nyt værdicheckhæfte skal få danskerne til at handle i fysiske butikker fremfor på nettet. Nederst i artiklen kan du se en video, hvor idémanden bag checkhæftet forklarer, hvorfor han tror på tiltaget.

Det har været i Aalborg, Herning og Roskilde, men nu kommer værdicheckhæftet til Esbjerg; et initiativ der skal få flere til at købe varer i de fysiske butikker fremfor på nettet.

Værdicheckhæftet for Esbjerg er lavet i 5000 eksemplarer, og deles ud fra i dag af de butikker, der er med i ordningen resten af ugen. Værdicheckhæftet giver så rabatter i flere af byens butikker og restauranter.

Det er firmaet Værdicheck, der står bag konceptet. Meningen er, at kunderne skal have en merværdi ud af at handle i de fysiske butikker fremfor på nettet. Værdicheckhæfterne har været brugt i flere andre byer, men det er første gang de kommer til Syd- og Sønderjylland. Og erfaringerne er gode ifølge manden bag.

- Vores erfaringer er rigtig positive. Det er win-win for alle. De butikker der er med bliver fornøjet når de giver kunden en gave, og kunden får en bedre relation og et samvær med butikken. Vi kan mærke at flere kæder er med i alle de byer vi dukker op i, fordi de kan mærke, at det virker, siger ejeren af Værdicheck aps, Peter Smed.

Det er planen at værdicheckhæftet inden længe også kommer til Kolding og Sønderborg.

Her kan du høre Peter Smed forklare, hvorfor han tror, at et værdicheckhæfte kan redde fysiske butikker: (Varighed 0:33)