Ikea på vej til Vestkysten

Møbel-giganten Ikea er på vej til Esbjerg med sit syvende danske varehus. En endelig aftale skulle være på plads i løbet af et par uger.

I årevis er der gået rygter om, at den svenske møbel-gigant Ikea var på vej til Danmarks femtestørste by, Esbjerg. Og nu skulle det i løbet af et par uger være en realitet, skriver Jydskevestkysten.

Ikea planlægger et stort varehus i City Nord Retail Park ved Kjersing.

- Det er meget seriøse forhandlinger, vi nu er i, og vi vil rigtig gerne til Esbjerg, så chancerne for, at det bliver til noget, er virkelig gode. Men der er detaljer, der skal på plads. Formentlig afsluttes forhandlingerne i nærmest fremtid, siger Rikke Andersen, corporate communicator i Ikeas kommunikationsafdeling, til avisen.

Der ligger i forvejen Ikea-varehuse i Taastrup, Gentofte, Odense, Aarhus og Aalborg. Varehuset i Esbjerg bliver i givet fald Ikeas syvende på dansk grund, idet den svenske møbelgigant næste år åbner sit sjette varehus på Vesterbro i København. 

Ifølge Jydskevestkystens oplysninger forventer Ikea i Esbjerg at skulle brede sig over 34.000 kvadratmeter. 

Borgmester Johnny Søtrup er begejstret over udsigten til, at Ikea vælger at åbne i byen.

- Der er rigtigt meget, der tyder på, at Ikea kommer til Esbjerg. Vi har aldrig været så tæt på målet, som vi er nu, og jeg forventer en afklaring inden for få dage, siger han til TV SYD.

Her på denne grund skal Ikea bygge.
Her på denne grund skal Ikea bygge.
Foto: Finn Grahndin, TV SYD