Ikke en and: Jonas Dal bliver ny cheftræner i Esbjerg fB

Fra den 1. juli 2016 bliver den nuværende Hobro-træner Jonas Dal ny cheftræner i Esbjerg fB. Han har skrevet under på en to-årig kontrakt med Esbjerg.

Ting tager tid. Og gode ting tager god tid.

Det må være konklusionen på det forløb, som Esbjerg fB har været igennem for at finde en ny cheftræner.

Processen har nemlig været lang, selvom Hobros Jonas Dal hele tiden har været Esbjerg fBs foretrukne kandidat til at overtage det tomme cheftrænersæde i klubben. Fredag blev aftalen mellem Esbjerg fB og den kommende cheftræner Jonas Dal så endelig lukket, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

- Vi får fra næste sommer en træner, som i sit tidligere virke har vist, at han med stærke kollektive værdier og hårdt arbejde formår at skabe gode resultater. Jonas Dal har endvidere i sit mangeårige virke i FC Midtjyllands talentsektor et dybtgående kendskab til at udvikle unge spillere til et højt niveau, og han vil dermed kunne understøtte et helt afgørende element i EfB’s strategi, siger EfB’s administrerende direktør Søren Poulsen.

Jonas Dal glæder sig naturligvis til den nye opgave og at forløse det potentiale, han mener, Esbjerg besidder.

- Lidt kækt sagt betragter jeg EfB som en sovende kæmpe, en af de store klubber med hjemsted i Danmarks femtestørste by og med stolte traditioner. Der er et enormt potentiale i klubben, byen og oplandet, og jeg håber virkelig, at jeg kan være med til at samle Sydvestjylland yderligere om dens fodboldklub og udbygge stoltheden over at være en del af EfB, siger den kommende træner i Esbjerg, Jonas Dal.

 

Jonas Dal overtager officielt trænersædet 1. juli 2016, og han har skrevet under på en to-årig kontrakt. Indtil da vil klubbens trænerteam bestå af cheftræner Michael Mex Pedersen og assistenttræner Lars Lungi Sørensen.