Indædte rivaler er klar til sæsonens første opgør

Syd- og sønderjyllands to store ishockeyrivaler tørner i aften sammen i sæsonens første opgør.

Begge hold har stået øverst på vinderskamlen i ishockeyens superliga, Metalligaen. Og begge hold håber at gøre det igen. Men de skal forbi hinanden først, og det bliver traditionen tro, en kamp til tænderne.

Det mener i hvert fald Esbjerg Energys canadiske trænerstjerne Mark Pederson.

-Det er spændende med rivaliseringen i lokalopgørene. Det er spændende for trænerteamene, for spillerne på isen og for de to holds fans. Så det bliver som altid en tæt kamp, med masser af fight og med stor kvalitet i spillet, siger Mark Pederson i en pressemeddelelse til TV SYD.

Også Sønderjyskes cheftræner Dan Ceman forudser et dramatisk opgør i aften. 

- Det bliver en kamp, en hård kamp. Esbjerg har vi jo en lang historie med, de vil slå os, og vi vil slå dem, så det er en kamp vi altid glæder os til. De er en hård modstander, så vi skal være klar fra start til 60 minutters intens hockey, forhåbentlig med mange sønderjyske fans på lægterne, siger Dan Ceman på klubbens hjemmeside.

Kampen i aften i Granly Hockey Arena er den første af fem opgør imellem ærkerivalerne fra Esbjerg Energy og Sønderjyske Ishockey.

De følgende kampe spilles d. 24/10 i SE Arena, d. 1/12 i Granly Hockey Arena, og d. 30/12 i SE Arena. Den sidste planlagte kamp imellem de to hold spilles d. 2/2 på Granly Hockey Arena.