Indbrud var sort arbejde

Et par, der kørte rundt i en udenlandsk bil, var ikke indbrudstyve, men derimod rengøringsfolk på sort arbejde.

For et par uger siden fik politiet en anmeldelse om et muligt indbrud i Esbjerg.

Politiet rykkede straks ud til adressen, da anmelderen kunne fortælle, at bilen, der var på udenlandske plader, kørte rundt fra hus til hus i kvarteret.

Men da politiet nåede frem tegnede der sig dog et helt andet billede. Det viste sig nemlig at være et par, der gjorde rent i kvarteret omkring Strandvejen i Esbjerg V.

Parret kan ikke en dråbe af hverken dansk eller engelsk. Til gengæld fandt politiet en liste med hele 20 adresser i kvindens taske, hvor hun jævnligt gør rent.

Søsteren til kvinden blev tilkaldt, og sagen endte med, at kvinden, der officielt bare var på ferie i Danmark, blev tildelt et såkaldt kildeskatnavn, så Skat nu kan nyde godt af kvindens rengøringsindtægter.

Brugerne straffes ikke

Skat i Esbjerg ringede efterfølgende rundt til de 20 adresser på listen, som politiet havde overdraget til Skat. De indrømmede alle sammen, at have gjort brug af kvindens sorte rengøringstjeneste. Men det får ingen konsekvenser for dem.

- Jeg mener personligt, at der burde være mulighed for at sanktionere de mennesker, der gør nytte af sort arbejde, siger Christian Just, der er specialkonsulent hos Skat i Esbjerg og tilføjer:

- Skatteministeren var for noget tid siden ude og fremsætte et lovforslag, der skulle kunne straffe brugerne af sort arbejde. Måske man skulle se på det forslag igen.

Christian Just roser i øvrigt politiet for at være vakse ved havelågen og straks informere Skat om kvindens omfattende sorte arbejde.