TV der bevæger dig

Indsatsleder: Vandet skød kloakdæksler op som badebolde

Pludselige regnbyger ramte lørdag eftermiddag et boligområde i det østlige Esbjerg med så stor voldsomhed, at vandet pressede kloakdækslerne op fra vejen, som om det var lette badebolde.

Den voldsomme regn fyldte hurtigt kloakkerne og pressede brønddækslerne op i en halv meters højde over vejbanen, som om de tunge støbejernsdæksler var badebolde Foto: Sydvestjysk Brandvæsen

Hele området ved Ringen og Manøgade ligger lavt - og der kom meget voldsom regn. Foto: Sydvestjysk Brandvæsen

1 af 2

Sydvestjysk Brandvæsen og Beredskabsstyrelsen Sydjylland kæmpede lørdag eftermiddag og aften for at begrænse skaderne i området ved Ringen i det østlige Esbjerg. 

Læs også Voldsom regn skabte oversvømmelser flere steder

14 mand og syv køretøjer med kraftige pumper fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland i Haderslev var i aktion til et godt stykke efter midnat. Deres pumper kan flytte18 kubikmeter vand i minuttet. 

Det pressede brønddækslerne op i en halv meters højde over vejbanen, som om de tunge støbejernsdæksler var badebolde

Lasse Nygaard Christensen, indsatsleder, Sydvestjysk Brandvæsen.

- Hele området ved Ringen og Mandøgade ligger lavt - og der kom meget voldsom regn. Det fyldte hurtigt kloakkerne og pressede brønddækslerne op i en halv meters højde over vejbanen, som om de tunge støbejernsdæksler var badebolde, siger indsatsleder Lasse Nygaard Christensen, Sydvestjysk Brandvæsen, søndag formiddag til TV SYD.

Udover boligområder i Esbjergs østlige bydel ved Rørkjær blev også indkøbscentret Broen i midtbyen og kælderen på Politigården ramt af indtrængende regnvand - akkurat som det tidligere er sket denne sommer. 

Ifølge DMIs målinger faldt der op mod 50 millimter regn i går i Esbjerg-området. Regnen fordelte sig dog med store lokale forskelle, hvorfor der sandsynligsvis i området ved Ringen og Manøgade kan være faldet endnu større mængder.

Der faldt lørdag meget regn i og omkring Esbjerg, viser DMIs målinger.

Mere vejr