TV der bevæger dig

Indvielse af ny havn i Esbjerg

Fredag er en stor dag i Esbjerg. Den nye østhavn på 650.000 kvadratmeter med 1,2 kilometer havnekaj bliver indviet med en stor havnefest.

02:28

1 af 2

Anlægsarbejdet har stået på i to år, og den samlede investering løber på i en halv milliard kroner.

I første omgang er vindmølleindustrien rykket ind på området, hvor der er specialbyggede faciliteter til test, forsamling og udskibning af offshore-vindmøller.

- Offshore-vindmøller stiller større og større krav til både infrastruktur og havnefaciliteter. Med vores nye østhavn kan vi håndtere selv de allerstørste møller. Det er afgørende i den skærpede internationale konkurrence om havvindordrer, siger Ole Ingrisch, der er direktør for Esbjerg Havn.

Østhavnen kan også rumme olie- og gasindustri, trailere (ro/ro) samt containere.

- Østhavnen er et symbol på den stærke energimetropol, som vi sammen har skabt i Esbjerg. Det vil vi gerne fejre sammen med alle esbjergenserne og de mange tusinde medarbejdere, der har deres daglige gang på havnen. De har en stor del af æren for, at Esbjerg Havn har udviklet sig til én af Nordsøens stærkeste havne, understreger havnedirektøren.

Esbjerg Havn er Danmarks arealmæssigt største havn. Havnen huser mere end 200 virksomheder og giver beskæftigelse til mere end 8.000 medarbejdere. Yderligere 4.000 arbejder i tilknyttede serviceerhverv.

 

Dagens program:

  • Kl. 13.30: Guidet bustur for særligt inviterede og pressen på det nye havneområde.
  • Kl. 14.15: Officiel indvielse og taler ved transportminister Henrik Dam Kristensen (S), borgmester Johnny Søtrup (V) og bestyrelsesformand Flemming Enevoldsen.
  • Kl. 14.30-18.00: Folkefest på havnen med aktiviteter for både store og små.
  • Kl. 18.00-00.30: Koncerter i Byparken.
 Se også hjemmesiden for havnen.

 

 

 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk