Ingen talentskole i Ribe

Esbjerg Kommune må opgive planer om et kunstnerakademi i Ribe, fordi kommunale kroner ikke må bruges på talentfabrikken.

Den vestjyske by Ribe må kigge langt efter en ny talentskole, der skulle forme fremtidens stjerner inden for dans, musik, teater og billedkunst.
 
Esbjerg Kommune var ellers klar med millioner i driftstilskud til det nye Tone Academy i Ribe, men nu har Statsforvaltningen i Syddanmark netop slået fast, at projektet ikke må få kommunal støtte.
 
Dermed må kommunen opgive talentskolen, der ellers skulle have befolket det tidligere Ribe Seminarium.

Ærgerlig borgmester

Borgmester i Esbjerg, Johnny Søtrup, ærgrer sig over statsforvaltningens afslag:

- Vi kunne se en lang række fordele. For kommunen ville Tone Academy være med til at styrke vores kulturelle identitet. Vi har jo allerede flere institutioner, som kunne udvikle en god synergi med et talentakademi. Det kunne hæve det kulturelle niveau, fordi akademiet ville have fået international bevågenhed, siger borgmester Johnny Søtrup.

Esbjerg-borgmesteren var ellers klar til at give et driftstilskud på tre millioner kroner om året samt lån af lokaler de første tre år af kunstnerakademiets levetid.
 
Statsforvaltningens begrundelse for at give afslag er, at en etablering af kunstnerakademiet i meget stort omfang vil være orienteret mod elever, som ikke er bosiddende i kommunen.