TV der bevæger dig

International bande afsløret

Syd- og Sønderjyllands Politi har afsløret en stor international gruppe organiserede kriminelle med speciale i at stjæle og afsætte dyre traktorer og entreprenørmaskiner.

02:02

I september blev et lager af havetraktorer afsløret i Toftlund. Tre af tyvene blev anholdt på stedet.

1 af 2

Politiet har afdækket tyverier af maskiner til en samlet værdi af knap 12 millioner kroner. Der er i øjeblikket syv varetægtsfængslede og i alt 17 sigtede i sagen. De er sigtet for 57 forhold begået i hele det Syd- og sønderjyske område, oplyser politiets pressetjeneste.

Banden har stjålet traktorer og maskiner fra forhandlere, men også direkte fra landmænd i området.

De sigtede er danskere og polakker i alderen mellem 18 og 51 år. I mellem dem er en kvinde. De sørgede for dels at stjæle maskiner og dels via dansk og polske bagmænd at sælge dem til aftagere i blandt andet Polen og Østrig.

Flere retssager

Sagerne mod bandens medlemmer vil i den kommende tid blive behandlet i retten i Esbjerg. De sidste retssager vil sandsynligvis først være afsluttet om nogle måneder.

Det er enheder fra lokalpolitistationerne i Tønder, Vejen og Ribe samt Udlændinge kontrolafdelingen i Padborg (UKA), der i længere tid har arbejdet med at afdække bandens aktiviteter. Banden har været aktiv i både 2010 og 2011.

Mest sete på tvsyd.dk