TV der bevæger dig

Jobcenteret? Spild af tid

Næsten fire ud af ti ledige er ikke tilfredse med jobcentrene, viser en undersøgelse.

Mange arbejdsløse finder, at jobcentrene ikke gør deres arbejde godt nok.

Og det er blevet værre gennem årene.

I 2007 erklærede 25 procent af de ledige, at indsatsen på deres lokale jobcenter var »meget dårlig«.

Nu er det 37 pct., viser løbende undersøgelser, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4 i de seneste syv år.

- Det er et tegn på, at systemet ikke fungerer, siger arbejdsmarkedsforsker fra Aalborg Universitet professor Henning Jørgensen til Ugebrevet A4.

Jobcentrene bliver bl.a. bebrejdet, at de ikke sætter sig ind i den enkelte lediges situation, og at de ledige bliver sendt fra sagsbehandler til sagsbehandler.

- Jeg synes, at A4 trækker konklusionerne meget langt, siger Jobcenterchef ved Jobcenter Esbjerg Pia Damtoft.

- Jobcentrene kan selvfølgelig blive bedre, og det arbejder vi hele tiden på, men artiklen er helt uretfærdig overfor jobcentrene. Jobcenter Esbjerg er på et år i kontakt med 14.000 borger, der er ledige i kortere eller længere tid, og det er altså de færreste af dem, der vil opleve, at jobcentret står klar med et job til dem. Det ville være et gevaldigt spild af ressourcer, hvis vi skulle stå for en personlig formidling af job til alle. I undersøgelsen er 30 procent af de adspurgte blevet præsenteret for et job i den seneste måned ? det synes jeg faktisk er flot, siger Pia Damtoft.

Se artiklen her:

http://www.ugebreveta4.dk/da/2013/201324/Onsdag/ledige_dumper_jobcentre.aspx