Jønke er flyttet til Esbjerg

Hells Angels-talsmanden Jørn "Jønke" Nielsen er flyttet til Esbjerg for at åbne den nye afdeling, som officlet blev indviet onsdag.

- Slagsmålet var helt tilfældigt. Det havde intet at gøre med, at vi åbnede en afdeling, siger Jørn "Jønke" Nielsen til TV SYD. Det kunne ligeså godt være kommet for en uge siden - eller om en måned.

Overtager rocker-borg

Helsl Angels har overtaget det klubhus, som supporter-gruppen Devils Choice hidtil har haft. De leder ny efter nye lokaler.

Ejendommen på Ingemanns Alle er omkranset med et solidt plankeværk. Og foran holder to HA-medlemmer konstant øje med, hvad der foregår omkring rocker-borgen.

Mærker af boldtræ?

Flere af HA-medlemmerne er tydeligt mærket at slagsmålet med Bandidos. En har et blodigt mærke på den ene side af hovedet. Det ligner aftrykket af et boldtræ, men selv hævder han, at han er "faldet på køkkentrappen".

Rockerborgen er sikret med kæder og tykke jernlåger. Enkelte går rundt med skudsikker vest eller formummet.

Vil ikkelave ballade

-Vi har længe haft lyst til at lave en rigtig afdeling i Esbjerg. Vestkysten har imange år været det sted, hvor vi har de fleste tilhængere, siger Jørn "Jønke" Nielsen.

Han tager den massive opdækning af bevæbnet politi med ro.

- Det er jo ikke det første sted, vi har åbnet en afdeling. Det tager vi helt roligt.

Han mener ikke, at beboerne i Esbjerg har grund til at være utrygge.

- Det er jo ikke beboerne, vi jager. Vi kommer ikke for at lave ballade. Men vi går heller ikke af vejen for det, hvis nogen mener, at vi ikke må komme her.