Josefine dyster om at kvalificere sig til VM i orienteringsløb

Der er fart over felt i Ribe og Esbjerg, hvor dygtige orienteringsløbere i weekenden dyster om at kvalificere sig til VM.

Det er ikke kun for sjov, når omkring 190 af verdens bedste orienteringsløbere i dag spæner rundt i Ribe på jagt efter orienteringsposter.

Løbernes præstationer lørdag i Ribe og søndag i Esbjerg er nemlig med til at afgøre, om de får en startplads til VM i orienteringsløb om halvanden måned. Det løbes i Kolding, Fredericia og Vejle den 26-30 juni i år og er det mest prestigefyldte arrangement for orienteringsløbere. 

En af løberne, der i den grad kan mærke presset, er Josefine Lind, der til daglig løber i klubben OK Gorm i Jelling. 

- Der er mange nerver på til sådan et kvalifikationsløb, så det er vigtigt, at man holder sig til planen og tager en post ad gangen. Man kan hurtigt blive for nervøs, og så kan man misse en post eller lave en fejl, og så er man hurtigt ude, fortæller hun efter dagens første løb.

Og står det til Josefine, ønsker hun bare én ting for dagens sidste løb.

- Jeg har haft det lidt tungt de sidste uger fysisk, så jeg håber på, at det bliver mere teknisk krævende end dagens første løb, så jeg kan orientere godt og finde posterne, og så håber jeg på, at det rækker til en af topplaceringerne i finalen, siger hun.

Josefine Lind under dagens første løb.
Josefine Lind under dagens første løb.

VM på hjemmebane

Weekendens 190 løbere kommer fra Australien, Østrig, Bulgarien, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Ungarn, Irland, Israel, Italien, Letland, Litauen, New Zealand, Norge, Polen, Spanien, Sverige, Schweiz, Ukraine og selvfølgelig Danmark. 

Oprindeligt skulle VM være afholdt i 2020, men det blev, som så mange andre begivenheder, udskudt til denne sommer på grund af coronapandemien.

Det er 16 år siden, der sidst er blevet afholdt VM i orienteringsløb på dansk jord, så sommerens begivenhed vækker glæde hos Flemming Jørgensen, der er eventdirektør for stævnet. 

- Det bliver en stor oplevelse både at arrangere det og og se det som tilskuer. Alle er velkomne til at se det, og vi håber meget, at folk vil komme, fortæller han og forklarer, at planlægningen til sommerens kommende VM begyndte tilbage i 2016.