Justitsminister: Vigtigt at nævne terror i dag

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) tog også terroren i London med i sin grundlovstale på Fanø og i Esbjerg.

Den konservative minister kom også ind på politiets rolle og nævnte, at han vil gennemføre en reform mod ungdomskriminalitet.

- Jeg nævner terroren, fordi det kan udfordre vores frihed og vores demokrati, siger han til TV SYD. Vi bliver nervøse, når det her sker, og hvor mange love og regler sætter vi så op, fordi vi bliver bange?

- Det tror jeg, vi skal passe meget på. Vi er nødt til at insistere på at leve vores liv fortsat, selv om der er mennesker, der er så bindegale og gør, som det vi så i London, fortsætter Søren Pape Poulsen.

Han talte om, at politiet i Danmark er medvirkende til, at vi er et af de mest trygge lande.

Han løftede sløret for en indsats mod unge mellem 12 og 17 år. Han vil derfor gennemføre en reform mod ungdomskriminalitet.

 - Vi ved jo desværre, at mange hårdkogte er startet i det små.

 - En indsats mod ungdomskriminalitet er derfor en måde at få "lukket for hanerne" til blandt andet rocker- og bandemiljøet og de mere ekstremistiske miljøer, siger Pape.

 

quote

Vi er nødt til at insistere på at leve vores liv fortsat, selv om der er mennesker, der er så bindegale og gør, som det vi så i London.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K)

 

Han understreger, at det ikke handler om at sende børn i fængsel.

 - Vi skal for eksempel sikre os, at myndighederne arbejder bedre sammen for at hjælpe de unge, der er på vej ind på en kriminel løbebane.

 - Det handler ikke om at sende børn i fængsel. Det handler om at sætte tidligt og effektivt ind, så unge mennesker ikke havner på samfundets skyggeside.

Grundlovsmøde Esbjerg.
Grundlovsmøde Esbjerg.