Kæmpe e-sportsfest lokkede unge til

Musikhuset i Esbjerg var lørdag fuldt af unge, der elsker e-sport. I dag kunne de opleve nogle af regionens bedste e-sportudøvere i aktion.

De fleste er drenge og de sidder klistret til skærmene i Musikhuset i Esbjerg.

Lørdag i efterårsferien arrangerer Musikhuset en stor e-sportsevent for gamere i alle aldre. De fleste ser dog ud til at være under tredive, da musikhuset fyldes af deltagere.

En, der også er mødt op, er Christian Varming. Han er Afdelingsleder på Bakkeskolen Cosmos i Esbjerg og er mødt op for at skaffe elever til skolens nye e-sportslinje.

- Vi vil gerne have børnene og deres forældre til at snakke om den her linje og til at blive optaget af, hvad det egentlig er for noget. 

For selvom det er en hobby, så fylder det meget for de unge hver dag. Blandt andet for Gustav Mørk på 11 år. 

- Jeg spiller tre- fire-fem timer hver dag. Det er Call of Duty, CSGO, League of Legends og Grand Theft Auto, fortæller han til TV SYD.

Han håber en dag at blive professionel, og i dag har han taget sin far Kenneth Mørk med til e-sportsevent i Musikhuset. 

- Hvis det her nu bliver ved at være spændende for ham, skal vi så forfølge et eller andet med, at han skal på en e-sportslinje eller hvad, spekulerer far Kenneth. 

Søren Madvig Jeremiassen er arrangør af Esbjerg E-sport Event, og han mener ikke, man skal kimse ad de unges interesse for e-sport.  - Vi tager de unge mennesker, der vil det her, meget alvorligt. Det er elite-idræt på verdensplan. Og det betyder meget for de unge, at det man virkelig brænder for, det er noget, man kan komme til at udøve, siger han om sporten.

Søren Varming afslutter sin hvervetale for en flok unge knægte.

- Tak fordi I kom herover og lyttede drenge. Det var fedt, siger han.