Kemi-talent hædret i Esbjerg

Den 23-årige kemiingeniør-studerende Henrik Tækker Madsen fra Aalborg Universitet Esbjerg modtog fredag eftermiddag Esbjerg Kommunes særlige talentpris på 50.000 kroner.

Prisen uddeles som anerkendelse for et ganske særligt talent inden for kultur, sport, erhverv, forskning og uddannelse.

Med i kemishow

I Henrik Tækker Madsens tilfælde er det imponerende bedrifter gennem fire et halvt års studier på Aalborg Universitets campus i Esbjerg, som har kvalificeret til hæderen.

Miljøet er én af hans kæpheste. En anden er at få flere unge til at interessere sig for naturvidenskab. Sammen med medstuderende har han derfor opbygget et populært kemishow i Esbjerg, som med spektakulære, støjende og stinkende eksperimenter pirrer nysgerrigheden hos områdets unge.

Tilbage til Esbjerg

De personlige faglige ambitioner for fremtiden går i retning af forskning i tæt samarbejde med erhvervslivet. Efter at have tilbragt det seneste semester på University of Strathclyde i Glasgow har han et stående tilbud om at komme tilbage til Skotland og få en forskeruddannelse.

Men Henrik Tækker Madsen satser på at fortsætte karrieren i Esbjerg:

- Som det ser ud nu, vil jeg gerne lave en Erhvervs-PhD her i Esbjerg. Derefter er det langsigtede mål at få egen virksomhed, gerne inden for miljøkemien, fortæller han.