TV der bevæger dig

KIF kom i dødens pulje - Ribe-Esbjerg skal møde mestrene

KIF Kolding København kom i den på papiret sværeste slutspilspulje med Aalborg, Skjern, GOG, mens Ribe-Esbjerg møder Bjerringbro-Silkeborg, TTH Holstebro og Mors-Thy i kampen om det danske mesterskab.

KIF Kolding Københavns Fabio Rocha Chiuffa scorede i de sidste sekunder og sikrede KIF sejren onsdag mod Sønderjyske. Foto: Claus Fisker, Scanpix

I  sidste spillerunde i grundspillet onsdag aften tabte Ribe-Esbjerg hjemme 27-18 til BSV Silkeborg, mens KIF Kolding København i Kolding knebent slog Sønderjyske 31-30 og TMT Tønder hjemme tabte til Mors-Thy med 28-24.

Ribe-Esbjerg og KIF Kolding København er klar til slutspillet, mens TM Tønder skal møde et hold fra 1. division i tre play offkampe om en plads i næste års liga. Sønderjyske kan allerede nu holde sommerpause. 

I slutspillet er KIF Kolding København havnet i den såkaldte dødens pulje 1, hvor de fire hold tilsammen har været danske mestre 24 gange.  Aalborg Håndbold har to point med over i slutspille, Skjern Håndbold ét point, GOG og KIF Kolding København er uden point.

Det ser svært ud, specielt som vi har spillet. Det er ikke lige de hold, vi har fået flest point imod

Bo Spellerberg, KIF Kolding København.

KIFs Bo Spellerberg erkender da også, at det langt fra er nogen drømmepulje i slutspillet.

- Det ser svært ud, specielt som vi har spillet. Det er ikke lige de hold, vi har fået flest point imod.  Vi har et eller andet sted alt at vinde. Det gælder selvfølgelig om at komme godt fra start og prøve at presse de andre ved at vinde nogle hjemmekampe, siger Bo Spellerberg til TV 2 SPORT.

Ribe-Esbjerg møder mestrene

Ribe-Esbjerg skal i gruppe 2 op mod de forsvarende danske mestre BSV Silkeborg allerede i første kamp. Det sker på hjemmebane i Blue Water Dokken mandag den 10. april klokken 20.30.

BSV tager to point med over i slutspillet, mens TTH Holstebro kommer med 1 point, mens . Mors-Thy Håndbold og Ribe-Esbjerg kommer uden point.

Slutspillet gælder også de europæiske kampe, idet der er fem pladser at spille om. De fire pladser går til nummer 1 og 2 i hver pulje, mens den femte plads går til den bedste 3'er.

TM Tønder sluttede på næstsidstepladsen i grundspillet og skal møde nr. to  fra 1. division i tre play offkampe om en plads i næste års liga. Som stillingen i 1. division er ud lige nu, bliver det Skive.

Sønderjyske slutter som nr. 10 i ligaen og kan allerede nu holde sommerpause. 

 

Mere sport