Klubben fik flere medlemmer efter skolereformen

Idrætsforeningerne frygtede, folkeskolereformen ville give langt færre medlemmer, da den i 2014 trådte i kraft. Den myte kan vi godt aflive, mener man i Bramming Ju-Jutsu Klub.

Mange idrætsforeninger så folkeskolereformen som den store trussel, da den trådte i kraft i august 2014. Reformen betød længere skoledage, så mange foreninger var bange for, at børn ville være for trætte til at dyrke idræt efter skoletid.

Men nu, knap tre år senere, mener Danmarks Idrætsforbund (DIF), at vi kan aflive historien om skolereformens negative indflydelse på idrætsforeningerne.

quote

Det er rigtig dejligt og beroligende

Daniel Zhao Winkel, Ju-Jutsu-udøver, 3. klasse, Bramming

I 2016 oplevede DIF en stigning i medlemstallet for de 0-12 årige på 10.452.

Det betyder, at der nu er 582.911 børn mellem 0 og 12 år, som dyrker idræt i en forening under Danmarks Idrætsforbund. Det er det højeste antal nogensinde.

Bramming Ju-Jutsu Klub har knoklet for flere medlemmer

Bramming Ju-Jutsu Klub er én af de foreninger, der ikke har oplevet de negative konsekvenser, og her ser de mulighed for, at reformen kan give endnu flere medlemmer.

9-årige Daniel Zhao Winkel går til Ju-Jutsu to gange om ugen. Han elsker det.

- Det er rigtig dejligt og beroligende, siger Daniel.

Han er ikke den eneste skoleelev, der øver sig i kast og fald flere gange om ugen. Selvom skoledagene er blevet længere, så har Bramming Ju-Jutsu Klub fået 22 procent flere medlemmer, siden skolereformen trådte i kraft i 2014.

quote

Vores idrætstilbud starter kvart i fem, så på den front kan man sagtens nå hjem, få slappet lidt af, lavet lidt lektier og så stadig have energi til idrætten

Kenneth Benfeldt, bestyrelsesfmd., Bramming Ju-Jutsu Klub

- Vores idrætstilbud starter kvart i fem, så på den front kan man sagtens nå hjem, få slappet lidt af, lavet lidt lektier og så stadig have energi til idrætten, fortæller Kenneth Benfeldt, der er bestyrelsesformand i klubben.

Da skolereformen blev indført, mistede klubben nogle medlemmer, og den har derfor arbejdet på at lokke flere til. Blandt andet har de haft elever fra den lokale folkeskole, Fortunaskolen, nede og prøve Ju-Jutsu.

Samarbejde mellem skole og sportsklub øger interessen

Snart kommer klubben til at få besøg af flere klasser fra Fortunaskolen. Skolereformen lægger op til, at skoler skal arbejde sammen med lokale foreninger. Fortunaskolen glæder sig til, at eleverne skal prøve kræfter med Ju-Jutsu

- Vi har lavet en samarbejdsaftale med Bramming Ju-Jutsu Klub om, at skolerne kan tilbyde et supplement til den almindelige undervisning ved at tage her ned blandt andet, siger Tove Rasmussen, fritidsleder ved Fortunaskolen, Bramming.

Tove Rasmussen håber, eleverne får øget kendskab til en sportsgren, som de måske ikke kender ret meget til, og på den måde er med til at holde børn og unge i bevægelse.

Bramming Ju-Jutsu Klub satser på, at den kommer til at kunne se samarbejdet på klubbens medlemstal.

Ifølge Daniel Zhao Winkel så kan de andre elever på Fortunaskolen kun glæde sig til at prøve den japanske kampsport.

- Man er sammen med mange mennesker, man kender, og alle legene er sjove, siger Daniel.