TV der bevæger dig

Knivstik, skud og overfald: Få overblikket over urolighederne i Esbjerg

Knivstik og pistolskud er blot de seneste uroligheder, som politiet i Esbjerg er rykket ud til. Her er et overblik over udrykninger i 2018.

Foto: Grafik: Thomas Hjelm, TV SYD

I nat blev fire personer anholdt i Esbjerg efter en skudepisode på åben gade. Sidste weekend rykkede de ud til knivoverfald både lørdag og søndag. Her er en oversigt, der måned for måned giver overblik over urolighederne i Esbjerg i 2018 indtil nu.

Januar
Året er knap nok begyndt, før politiet rykker ud til et omfattende hærværk i Kvaglundparken. Hærværket er gået ud over hele 14 ruder i Kvaglund Kirke, tre ruder i Kvaglund Bibliotek og en parkeret bil.

En 30-årig mand bliver fængslet for slag og spark, og en 21-årig mand bliver fængslet for ulovlig besiddelse af skydevåben.

Februar
En isbutik udsættes for røveri, og en tur i Netto kom til at koste en 74-årig kvinde dyrt. Dankort-koden blev nemlig afluret af tricktyve, som også fik narret kortet fra kvinden og stjal 123.000 kroner.

Marts
En 28-årig mand bliver sigtet for ulovlig dyrkning og salg af skunk fra sin lejlighed, og en anden 28-årig mand bliver to gange inden for blot få timer taget i at køre bil i narkopåvirket tilstand.

April
Syd- og Sønderjyllands Politi rykkede i april ud til flere opgør mellem to grupper i Esbjerg. Blandt andet et masseslagsmål på åben gade, og et voldeligt opgør i et gadekryds, hvor våbnene, som de gik til angreb med, var flasker og køller.

En 53-årig mand bliver sigtet for brandstiftelse efter at have kastet en molotovcocktail mod Esbjerg Kommunes Familierådgivning på Darumvej.

En 17-årig bliver dømt for trusler om skoleskyderi efter i 2017 at have brugt det sociale medie Snapchat til at antyde, at der ville ske et skoleskyderi på Spangsbjergskolen.

Maj
Ved en stor ransagning i Esbjerg og Varde fandt Syd- og Sønderjyllands Politi blandt andet 49 cykler, store mængder narkotika og to skunklaboratorier.

En kvinde begår røveri i Fakta på Randersvej, men udover at stjæle bider hun også ekspedienten, der var fulgt efter hende ud af butikken for at standse hende.

Juni
Efter en langvarig efterforskning mod bandemiljøet i Esbjerg anholder Syd- og Sønderjyllands Politi i Esbjerg en 22-årig mand, som sigtes for handel med narko.

Juli
En 26-årig kvinde bider tre personer på en bytur, og en 49-årig mand anmeldes for at kaste med sten og knuse fire ruder hos en ekskæreste.

August 
August lægger ud med et knivstikkeri lørdag d. 11., hvor en 23-årig mand bliver alvorligt såret. Allerede dagen efter bliver to mænd overfaldet af tre-fire andre mænd, og også her ender sammenstødet med knivstik, denne gang dog ikke af livstruende karakter.

Fire dage efter modtager Syd- og Sønderjyllands Politi anmeldelse om skyderi på hjørnet af Hermodsvej og Jagtvej, hvorefter politiet finder en personbil på Askelunden med et skudhul. Efter midnat bliver fire personer anholdt.

Mest sete på tvsyd.dk