Købte JydskeVestkysten for deres egne penge

Den Sydvestjyske Venstrepresse købte Berlingske Tidendes andel af JydskeVestktysten og Radio Skala FM for 35 mio. kr. på sommerens udsalg. Og de millioner kommer i realiteten indirekte fra Berlingske selv.

- Vi synes jo det er lidt morsomt, at vi nu har kunnet købe for 35 millioner. Det er lidt, som om det er deres egne penge, vi har givet, siger bestyrelsesformand Arne Andersen, DSVP, i et interview til MediaWatch, hvor detaljer om handlen afsløres.

Da Berlingskes tidligere ejer, Orkla, solgte alle aktiviteter i media-koncernen til Mecom i 2000, fik mediehuset i Esbjerg en anseelig sidegevinst: Nemlig en godtgørelse på 45 mio. kr. for at give afkald på forkøbsretten til Syddanske Medier, så Mecom kunne overtage halvdelen af ejerskabet i Syddanske.

Drøm i opfyldelse

Med sommerens handel gik en mangeårig drøm i opfyldelse for Den Sydvestjyske Venstrepresse. Den har drømt om at blive herre i eget avishus siden Vestkystens fusion med Berlingskes Jydske Tidende i 1990.

Sammen med Syddanske Medier indgår Berlingskes fem sydøstjyske ugeaviser i handelen. De er købt for 55 mio. kr.

Medie-udsalg

Den samlede handel - til 90 mio. kr. - er den største enkelthandel i den britiske medie-koncerns store udsalg på verdensplan.

Og sydvestjyderne har været gode til at forhandle prisen, ifølge interviewet i MediaWatch. Mecoms udspil lød på 150-160 mio. kr. Da trykkeriet i Vonsild og Dagbladet Ringkøbing-Skjern blev pillet ud af handelen, endte prisen på 90 mio. kr.