TV der bevæger dig

Kokain for 900 millioner kroner fundet i container i Esbjerg

I juli blev der i en container i Esbjerg fundet og beslaglagt 310 kilo kokain. Kokainen blev fundet hos en virksomhed i Esbjerg. Af hensyn til efterforskningen har politiet holdt fundet hemmeligt til nu.

Esbjerg-virksomheden er på ingen måde involveret i indsmuglingen af de 310 kg kokain, understreger politiet.

Kokainen blev beslagtlagt den 14. juli og har en usædvanlig høj renhed.

Det betyder, at de 310 kg kokain kan sælges og blandes op til cirka 1200 kg kokain. Den beslaglagte kokain repræsenterer derfor en salgsværdi på 800 – 900 millioner kroner.

På baggrund af omhandlede store beslaglæggelse af kokain, iværksatte Task Force Vest en stor hemmeligholdt international efterforskning. Efterforskningen blev gennemført i samarbejde med Rigspolitiets rejsehold og internationale samarbejdspartnere i henholdsvis Holland og Belgien. 

Den foreløbige efterforskning har indtil videre medført seks fængslinger af mistænkte gerningsmænd fra Holland og Belgien. Det oplyser Task Force Vest, der hører hjemme i Horsens, i en pressemeddelelse.

Fængslingerne og anholdelsesaktioner blev foretaget i henholdsvis Holland og Belgien, hvor der ligeledes er gennemført et stort antal ransagninger.  Dansk politi ønsker de fængslede personer udleveret til Danmark for at gennemføre en retssag her. Der er indtil videre sket udlevering af en enkelt af de fængslede til  Danmark. 

Efterforskningen fortsætter og politiet udelukker ikke, at der sker yderligere fængslinger. Af hensyn til sagen som i retten er holdt for lukkede døre, kan der ikke gives yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

 

Fakta om Task Force Vest

Task Force Vest er en særlig enhed, der proaktivt efterforsker rocker - og bandekriminalitet, organiseret indbrudskriminalitet, hælerier og hjemmerøverier. En efterforskning hører hjemme i Task Force Vest inden for disse kategorier af kriminalitet, hvis den antages at være organiseret, overskride grænser mellem politikredsene og efterforskningen er fremadrettet.
Task Forcen er sammensat af medarbejdere fra Fyns politi og de jyske politikredse og decentralt organiseret med sektioner i hver af de nævnte politikredse. Task Force Vest har hovedsæde i Horsens og ledes operativt af politiinspektør Brian Olsen, Sydøstjyllands Politi.