Kokain for 900 millioner kroner fundet i container i Esbjerg

I juli blev der i en container i Esbjerg fundet og beslaglagt 310 kilo kokain. Kokainen blev fundet hos en virksomhed i Esbjerg. Af hensyn til efterforskningen har politiet holdt fundet hemmeligt til nu.

Esbjerg-virksomheden er på ingen måde involveret i indsmuglingen af de 310 kg kokain, understreger politiet.

Kokainen blev beslagtlagt den 14. juli og har en usædvanlig høj renhed.

Det betyder, at de 310 kg kokain kan sælges og blandes op til cirka 1200 kg kokain. Den beslaglagte kokain repræsenterer derfor en salgsværdi på 800 – 900 millioner kroner.

På baggrund af omhandlede store beslaglæggelse af kokain, iværksatte Task Force Vest en stor hemmeligholdt international efterforskning. Efterforskningen blev gennemført i samarbejde med Rigspolitiets rejsehold og internationale samarbejdspartnere i henholdsvis Holland og Belgien. 

Den foreløbige efterforskning har indtil videre medført seks fængslinger af mistænkte gerningsmænd fra Holland og Belgien. Det oplyser Task Force Vest, der hører hjemme i Horsens, i en pressemeddelelse.

Fængslingerne og anholdelsesaktioner blev foretaget i henholdsvis Holland og Belgien, hvor der ligeledes er gennemført et stort antal ransagninger.  Dansk politi ønsker de fængslede personer udleveret til Danmark for at gennemføre en retssag her. Der er indtil videre sket udlevering af en enkelt af de fængslede til  Danmark. 

Efterforskningen fortsætter og politiet udelukker ikke, at der sker yderligere fængslinger. Af hensyn til sagen som i retten er holdt for lukkede døre, kan der ikke gives yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

 

Fakta om Task Force Vest