TV der bevæger dig

Kommune haster på hjemmebesøg efter farlig medicinfejl

Op mod 2.000 af Esbjergs borgere risikerer at sluge en farlig medicincocktail. Derfor er kommunen nu på akut besøg for at tjekke tusindvis af piller.

De har rygende travlt i Esbjerg Kommune, efter det er kommet frem at 2.000 borgere risikere at indtage en farlige medicincocktail. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

En efter en skal Esbjerg Kommunes ansatte gennemgå de tusindvis af piller, der ligger i pilleæsker i medicinskabe og på natborde rundt om i kommunen.

Kommunen har opdaget, at op mod 2.000 af deres borgere risikerer at have fået forkert medicin. Ved en fejl har producenten forbyttet Pamol med Ibumetin.

Hvis man er i blodfortyndende behandling, kan det være en rigtig farlig cocktail.

Anni Kjærgaard Sørensen, chef for sygeplejen, Esbjerg Kommune

 -Ibumetin er et smertestillende middel, man får mod gigt og andre sygdomme. Men hvis man er i blodfortyndende behandling, kan det være en rigtig farlig cocktail, siger chef for sygeplejen i Esbjerg, Anni Kjærgaard Sørensen, til TV SYD.

Kommunen gennemgår nu manuelt borgernes pillelagre, fordi de ikke har kunnet få adgang til databaser.

-Vi kunne ikke få udleveret lister fra apotekerne, vi kunne ikke få hjælp fra Sundhedsstyrelsen og vi kunne ikke få hjælp fra Lægemiddelstyrelsen. Vi har nærmest måtte forholde os til det, vi kunne læse via medierne, siger Anni Kjærgaard Sørensen til TV SYD.