TV der bevæger dig

Kommuner bruger smart finte

Stor forskel på, hvad det koster at få passet børn mellem 6 og 9 år i regionens kommuner Flere kommuner omfanner fritidklubber til SFOer for at kunne skrue prisen op.

04:44

Det koster over 22.000 kr. om året at have sit barn i en SFO i Esbjerg (billedet) Foto: TV SYD

1 af 2

I Esbjerg er det en dyr fornøjelse at have børnene i skolefritids-ordning. Det koster nemlig 22.880 kroner om året for de 6-9 årige. Til sammenligning koster det samme kun 18.700 kroner i Billund.

Sætter prisen op

Ifølge Søndagsavisen bruger mange kommner en smart finte for at kunne sætte prisen på børnepasning op. De omdanner deres fritidsklubber til skolefritidsordninger. I SFO'er er der ikke loft over, hvor stor egen betalingen må være.

En fritidsklub er en selvstændig institution med egen forældrebestyrelse. Og her er der loft over, hvor meget der må opkræves i betaling hos forældrene.

Politisk bestemt

Skolefritidsordningen derimod hører under folkeskolen og er tilknyttet en skole. Skolebestyrelsen fører tilsyn og skolelederen har det overordnede ansvar. Og kommunens politikere vedtager, hvor stor andel, egenbetalingen skal være.

S-politiker: Ikke fair

På Christiansborg skaber det murren hos et af regeringspartierne, at kommunerne spekulerer på den måde, skriver Søndagsavisen:

- Det er sådan set ikke fair. Det er jeg i hvert fald ikke sikker på, at jeg som børnefamiliefar synes, det er, siger børne- og undervisningsordfører hos Socialdemokraterne, Troels Ravn, til Søndagsavisen.

Skal respektere selvstyre

Han vil dog ikke bede sit parti om at gribe ind:

- Vi har et kommunalt selvstyre, og det skal vi respektere. Så er det i stedet op til borgerne i de enkelte kommuner at holde politikerne op på de beslutninger, de foretager på takstområdet for pasning, siger han.

Troels Ravn kommenterer de store prisforskelle i TV SYD kl. 19.26 (på grund af OL)

På borger.dk kan du læse mere om forskellene mellem SFO og fritidsklubber.