TV der bevæger dig

Koncertarrangør: De ser drabelige ud men er helt fredelige

Esbjergs borgere kan møde 3.000 fans af bandet Slipknot. Koncerterne går ikke stille af. Hverken på scenen eller i salen.

Forsangeren Corey Taylor er kommet på armen hos en dansk superfan.

Formanden for Slipknot-Danmark Nikolaj Bransholm og hans ven Corey Bendtsen

....og bagfra. Begge har de set Slipknot tre gange før.

Daniel Gottschalck Pedersen og Malte Holmgaard var tidligt på færde ved koncerten for at få et glimt af Slipknot...

1 af 4

De ligner mænd, der kommer fra dine værste mareridt. De optræder med masker, der uundgåeligt giver voldsomme tanker om vold og død. Deres tekster er fra dysterhedens undergrund. Navnet er Slipknot. Det engelske ord fra den knude bødlen binder for at henrette sit offer. Så er tonen lagt an. 

Men de 3.000 fans, der er ankommet til Esbjerg for at opleve bandet, elsker netop al dette. Og de giver den også masser af gas til koncerten med at headbange (kaste sit hoved og hår voldsomt frem og tilbage op mod scenen) og danse bevidst ind i hinanden. Ofte ret voldsomt. Men blå mærker og en blodtud er kære minder fra en Slipknot-koncert. 

- Men vi er fuldstændig fredelige mennesker, og laver ikke ballade, siger formanden for Slipknots danske fanklub, Nikolaj Bransholm fra Ebeltoft.

Det er dog netop alt det grimme, der tiltaler bandets fans.

- Det er brutaliteten, det aggressive. Man er i nuet, når man er til koncert og får en masser følelser ud, siger Corey Bendtsen.

Han hed egentlig Jacob, men skiftede sit fornavn ud - og fik en stor tatovering - som en hyldest til Slipknots forsanger Corey Taylor.  

Torben Seldrup, direktør for Musikhuset, som sammen med spilledestedet Tobakken står bag det store arragement, siger: 

- Ja, det må jeg da i drømme. De ser ret drabelige ud med deres masker og så videre, men vi har kun hørt godt om bandets fans og forventer absolut ingen ballade. 

Mere kultur