TV der bevæger dig

Kræftens Bekæmpelse om 'erstatning': Man skal aldrig give op

Kræftens Bekæmpelse er fortørnet over, at det taget Region Syddanmark næsten seks år at refundere 300.000 kr. til en tidligere kræftpatient for en livsvigtig operation i Tyskland, efter at hun var blevet opgivet af danske læger.

05:48

Kræftens Bekæmpelse er fortørnet over, at det har taget så lang tid for den tidligere kræftpatient Mai Nielsen, at få refunderet de 300.000 kr., som hendes livsvigtige behandling i Berlin kostede.

1 af 2

- Man skal aldrig lade en læge give én op.

Sådan lyder det fra Leif Vestergaard, der er administrerende direktør i Kræften Bekæmpelse, efter at den tidligere kræftpatient Mai Nielsen, der blev opgivet af danske læger, blev helbredt ved en operation i Tyskland.

Mai Nielsen er netop blevet tildelt en refundering af Region Syddanmark af sine udgifter ved operationen, som hun ellers selv har betalt, på 300.000 kr.

01:58 Luk video

- Hvis man føler, man er blevet opgivet af systemet, så skal man sige til lægen: Jeg føler mig opgivet, og ellers må man skifte læge, mener Leif Vestergaard.

Leif Vestergaard er rystet over den behandling, som regionen har budt Mai Nielsen, og han mener, at hun langt tidligere skulle have fået refunderet sine udgifter.

Få hans gode råd til, hvordan man skal forholde sig, hvis man føler, at lægen har givet op på én.

01:18 Luk video

Få også Mai Nielsens gode råd til patienter, som gerne vil have en anden læge til at se sine papirer igennem.